Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015

Δημιουργήστε μαγικά Χριστούγεννα για τα παιδιά σας!

Η κόρη μου άρχισε να αμφιβάλλει για την ύπαρξη του Αγίου. Υποθέτω πως φταίει η συναναστροφή με μεγαλύτερα παιδάκια. Βρήκα κάποιες ιδέες και μαζί με κάποιες που σκέφτηκα η ίδια τις μοιράζομαι μαζί σας. 


-Τυλίξτε την πόρτα του δωματίου με κόκκινο κρεπ χαρτί, ακανόνιστα σα να το έκαναν τα ξωτικά του Αη Βασίλη και πείτε τους ότι το έκανε για να βεβαιωθεί πως θα έμεναν στο δωμάτιό τους και δε θα τον έβλεπαν!




-Φτιάξτε τροφή για τους ταράνδους και ζητήστε απ τα παιδιά να την ρίξουν στην αυλή ή το μπαλκόνι το βράδυ της παραμονής ώστε να πάρουν δυνάμεις για να συνεχίσουν το ταξίδι τους! Μη ξεχάσετε φυσικά να μαζέψετε την περισσότερη τροφή ώστε να χαρούν που οι αγαπημένοι τετράποδοι φίλοι του Αγίου, τίμησαν το φαγητό σας!

Θα χρειαστείτε 1 κούπα βρώμη, 1 κούπα ζάχαρη κρυσταλλική και μισή κούπα κόκκινη και πράσινη κρυσταλλική ζάχαρη. Αυτό θα το φάνε και τα πουλάκια! Αν σκοπεύετε να το μαζέψετε, βάλτε glitter αντί για χρωματιστή ζάχαρη! 

Ανακατέψτε τα όλα μαζί και δώστε τα στο παιδί να τα σκορπίσει έξω!



-Φυτέψτε... ζαχαρωτά!

Είναι δραστηριότητα για μικρά παιδιά που δεν ξέρουν ότι οι καραμέλες και τα ζαχαρωτά δεν φυτρώνουν!

Θα χρειαστείτε:

Μια γλαστρούλα
Τριμμένα oreo cookies για χώμα
καραμελίτσες στρογγυλές
ζαχαρωτά μπαστούνια


Βάλτε "χώμα" στην γλάστρα!



Ρίξτε τις καραμελίτσες!


Προσθέστε χώμα και αφήστε τα παιδιά να ρίχνουν λίγο νεράκι που και που



Με την κρυφή βοήθεια της μαμάς, η καραμελίτσα - σπόρος θα δώσει σιγά σιγά ένα ζαχαρωτό μπαστούνι!





-Αφήστε τα αποτυπώματα του Αη Βασίλη με ζάχαρη άχνη! Πολλές από εμάς αφήνουμε μαζί με τα παιδιά λίγο γάλα και μια λιχουδιά. Πιείτε λίγο γάλα, φάτε μια μπουκιά απ τη λιχουδιά και αφήστε αποτυπώματα παπουτσιών με ζάχαρη άχνη δίπλα στο σνακ!





-Φτιάξτε κουτί παραμονής! Χριστουγεννιάτικες πυτζάμες, ένα γιορτινό παραμύθι, κακάο για ζεστή σοκολάτα, ένα αρωματικό κεράκι, μια χριστουγεννιάτικη παιδική ταινία και ότι άλλο μπορείτε να σκεφτείτε για μια υπέροχη οικογενειακή βραδιά!



-Γράμμα στον Αη Βασίλη! Τυπώστε ένα όμορφο γιορτινό επιστολόχαρτο, γράψτε μαζί ή αφήστε το παιδί να γράψει τις επιθυμίες του! Πέρυσι, μαζί με το δώρο άφησα στην κόρη μου ένα γράμμα ΑΠΟ τον Άγιο Βασίλη, γραμμένο με πράσινο και κόκκινο μαρκαδοράκι εναλλάξ τα γράμματα. Πολύ το χάρηκε η μικρή!



-Απαθανατίστε τη στιγμή που ο Άγιος μπαίνει στο σπίτι σας! Αν έχετε στολή, βάλτε τον σύζυγο να ποζάρει και φωτογραφίστε τον. Πείτε στο παιδί ότι θα βάλετε μια κρυφή κάμερα που θα βγάλει φωτογραφία όποιον κινηθεί κοντά στο δέντρο. Λέτε να εξακολουθήσει να αμφιβάλλει για την ύπαρξή του;



-Το μαγικό κλειδί του Αη Βασίλη! 
Πόσες φορές έχουν αναρωτηθεί τα παιδιά σας "από που μπαίνει ο Άη Βασίλης αφού δεν έχουμε τζάκι;"; Πάρτε ένα παλιό κλειδί, βάλτε μια ταμπελίτσα που θα γράφει "Για τον Άγιο Βασίλη", μεταφράστε και αυτό το όμορφο κείμενο και είστε έτοιμες! Τέλος τα περί απουσίας καμινάδας!

https://app.box.com/s/u5c4x4dk3cuw6ug7519a



-Δείτε τον Άγιο Βασίλη live στο σπίτι του! Είναι το γνωστό στις περισσότερες live streaming 

http://santaclauslive.com/


Να, δείτε τον... Ανυπομονεί να πιάσει δουλειά!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου